Of u nu professioneel voor uw werk moet klimmen of het graag recreatief doet, veilig klimmateriaal is voor iedere klimmer een must. Veilig klimmateriaal kan immers het verschil maken tussen een klein foutje en een fataal ongeluk. Gelukkig kunt u meerdere vormen van veilig klimmateriaal aanschaffen bij De Riggerwinkel, de online webshop van De Hoogwerker.

Veilig klimmateriaal van De Riggerwinkel

Bij De Riggerwinkel kunt u heel veel veilig klimmateriaal aanschaffen in verschillende soorten, maten en materialen. Hieronder zullen we de belangrijkste kort bespreken.

Allereerst hebben wij gordels, die u op uw plek houden tijdens het klimmen. Wij hebben drie soorten gordels: valgordels, zitgordels en combirodels. Als u niet zeker weet welke gordel het meest geschikt is voor uw werk of hobby, dan kunt u voor advies contact met ons opnemen.

Verder hebben we ook lijnen. Deze bestaan in twee soorten: dynamische en statische lijnen. Het grote verschil tussen de twee is dat statische lijnen geen of minder strekvermogen hebben, waardoor u er geen val in kunt maken. Ze zijn wel goed te gebruiken voor onder andere abseilen en takelen. Deze lijnen worden grotendeels bij industrieel klimmen gebruikt. Dynamische lijnen daarentegen zijn meer geschikt voor sportklimmen. Door de grote rek in het touw kunt u daar wel een val in maken.

Voor het grote draag- en tilwerk heben we carabinners in de aanbieden. We hebben ze in twee varianten: carabinners van licht metaal en carabinners van staal. Zoals u waarschijnlijk al heeft geraden zijn de stalen carabinners sterker, maar zwaarder.

Tijdens het klimmen kan het ook noodzakelijk zijn om in benarde situaties snel toegang te hebben tot bepaalde noodmaterialen. Daarom hebben wij tassen om snel en makkelijk materialen en provisies mee te dragen, en messen om mee te snijden.

De webshop van De Hoogwerker

De hierboven genoemde materialen zijn maar een kleine selectie uit de materialen die wij voor u in de aanbieding hebben. Er is dus bij De Riggerwinkel meer dan genoeg keuze uit een grote selectie efficiënt en veilig klimmateriaal. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ons assortiment. Natuurlijk kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen als u vragen heeft.