Abseilen

Werken op hoogte is, zoals onze naam al impliceert, de specialiteit van De Hoogwerker. Daar komen vele verschillende materialen en technieken aan te pas. Een van deze technieken is het abseilen. Hoewel deze techniek vooral gezien wordt als een recreatieve vorm van bergbeklimmen, heeft het ook meerdere praktische applicaties.

Wat is abseilen

Kort gezegd is abseilen het zelfstandig afdalen van een steile wand, door gebruik te maken van een klimtouw. Dit wordt ook wel rappel genoemd. Soms wordt ook de Engelse term rope access gebruikt. Deze term betekent letterlijk: toegang krijgen door middel van een touw. Meestal wordt de term rope access gebruikt als synoniem voor industrieel klimmen. Door gebruik te maken van materialen en technieken uit de industrie, is het relatief eenvoudig om op plaatsen te komen waar anders een kraan of steiger voor nodig zouden zijn. Voor de kleinere, eenvoudige klusjes is deze oplossing veilig, snel, en mogelijk zelfs kostenbesparend. Er zitten dus veel voordelen vast aan het industrieel abseilen.

Abseilen bij De Hoogwerker

Bij De Hoogwerker verrichten wij ook verscheidene activiteiten, door middel van abseilen. Het personeel van De Hoogwerker heeft een grondige opleiding genoten van het internationale IRATA (Indistrial Rope Access Trade Association). Elke medewerker is minimaal in het bezit van IRATA level 1, maar meestal IRATA level 2. Op de werkvloer loopt altijd een IRATA level 3 supervisor mee met het personeel. In geval van calamiteiten kunnen alle medewerkers elkaar te hulp schieten. De IRATA level 3 supervisor houdt altijd de veiligheid in de gaten.

Voordat de klimmers aan het werk kunnen, wordt eerst een taakrisicoanalyse gemaakt. Zo komen we niet voor ongewenste verassingen te staan. Mocht er alsnog gevaar optreden, dan wordt het werk stilgelegd en zoeken we naar een alternatief om de opdracht uit te voeren. Uit veiligheidsoverwegingen werken er minimaal twee personen aan een klus. Veiligheid staat dus bij De Hoogwerker voorop.

Als u ervoor kiest activiteiten door De Hoogwerker via het abseilen te laten verrichten, dan kiest u dus voor kwaliteit en veiligheid. Voor meer informatie over het abseilen, IRATA of andere vraagstukken kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.