Redden uit telecommasten

In de telecombranche wordt vaak van werknemers gevraagd dat ze op grote hoogte hun werk uitvoeren. Hiervoor moeten ze natuurlijk de reguliere cursus veilig op hoogte werken volgen. Het verschil tussen de werknemers in de telecombranche en andere hoogwerkers is dat men in de telecombranche vaak op afgelegen plekken moet werken zoals bossen, heides en weilanden. Om onder andere deze reden werken telecomwerkers vaak in paren, maar als de één wat overkomt , dan moet de ander alles regelen. Daarom is het belangrijk dat medewerkers in de telecombranche een degelijke cursus redden uit telecommasten krijgen.

De benodigde vaardigheden voor het redden uit telecommasten

Om een collega in gevaar te kunnen helpen, is alleen een cursus abseilen niet genoeg. Er moet regelmatig geoefend worden zodat u niet alleen goed leert goed abseilen, maar ook leert dit te doen in crisissituaties of andere stressvolle omstandigheden.

Als een telecommedewerker er niet in slaagt zijn collega te redden uit telecommasten, zijn er andere belangrijke vaardigheden die hij moet beheersen. Allereerst moet hij ervoor kunnen zorgen dat er een ambulance op de juiste plek komt. Dit is niet zo simpel als het klinkt: omdat telecommasten vaak afgelegen geplaatst worden, kan het moeilijk zijn om ze te vinden. Daarnaast moet u ervoor kunnen zorgen dat het slachtoffer wordt ondersteund tot er hulp komt en zo nodig naar beneden wordt gebracht. Ten slotte moet u leren om het slachtoffer EHBO te geven, mocht dat nodig zijn.

De cursus redden uit telecommasten

De cursus redden uit telecommasten wordt aan kleine groepjes gegeven, zodat alle cursisten genoeg aandacht krijgen. U komt dus vaak aan de beurt en heeft genoeg gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de cursus leert u onder andere redding door middel van takelen, redding door middel van abseilen, redding langs geleide touwen en het maken van takelsystemen.

U leert dus alle benodigde vaardigheden om een collega te redden uit telecommasten, zodat u precies weet hoe u moet handelen als uw collega iets overkomt. Voor meer informatie over deze en andere cursussen of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met De Hoogwerker.