Werken op hoogte

Het personeel van De Hoogwerker is opgeleid om snel en veilig te kunnen werken op hoogte. De Arbowet spreekt hierover vanaf een hoogte van 2,5 meter. We kunnen allerlei verschillende werkzaamheden uitvoeren, zoals montage- en schoonmaakwerkzaamheden. We kunnen werken op hoogte met bijvoorbeeld een hoogwerker. Als dat soort alternatieven niet werkbaar zijn, kunnen we ook gebruik maken van ropeaccess technieken. Dit zijn abseiltechnieken, die zeker voor kleinere of minder langdurige werkzaamheden zeer geschikt zijn.

Ook bieden we diverse opleidingen aan, zodat u of uw personeel zelf veilig kunnen werken op hoogte. Zeker bij terugkerende werkzaamheden is dit een goede oplossing.

Inventarisatie van de werkzaamheden

Samen met u inventariseren onze medewerkers de werkzaamheden die u gedaan uitgevoerd wilt hebben, waarvoor werken op hoogte nodig is. We kijken dan naar de oplossing die het beste past bij uw situatie. Ook maken we een taakrisicoanalyse. Iedereen weet hierna wat er moet gebeuren en wat de noodprocedures zijn. Als er dus onverhoopt toch een gevaarlijke situatie optreedt weet iedereen wat er gedaan moet worden. Zo kan iedereen veilig werken op hoogte. Als er iets onverwachts gebeurt, kijken we uiteraard weer gezamenlijk naar een alternatief om de opdracht alsnog uit te voeren.

Werken op hoogte: verschillende werkzaamheden

Ons personeel is in staat om verschillende vormen van werken op hoogte uit te voeren. Voorbeelden als gevelreiniging of raambewassing bij hoge gebouwen komen vaak voor. Ook voor binnensituaties is werken op hoogte soms nodig. Ook geldt dit voor zaken als montagewerkzaamheden, reparatie- of schilderwerk. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van reclameframes of -doeken aan uw gevel, schilderen van kozijnen, montage van zonnepanelen en bliksemafleiders, of verschillende werkzaamheden aan schepen, boorplatforms of bruggen.

Opleidingen werken op hoogte

De Hoogwerker heeft zijn eigen klimcentrum in Arnhem. Hier geven we diverse cursussen, wat betreft het veilig werken en redden op hoogte. Hiervan kunt u een certificaat krijgen.  in sommige branches is het verplicht om een dergelijk certificaat te hebben . Dit zijn veelal eendaagse cursussen. U kunt hier alleen aan deelnemen of met (grote) groepen. Grotere groepen splitsen we op, zodat iedereen tijd krijgt om te oefenen met vakkundige begeleiding. Prijzen lopen uiteen van € 270 tot € 310,- per persoon per dag . Kijk op onze opleidingenpagina voor meer informatie.