Nederland is een vlak land, zonder mogelijkheid om echte bergen te beklimmen. Toch is bergbeklimmen voor veel Nederlanders een hobby. Het wordt ook wel alpinisme genoemd. De eerste alpinist in de geschiedenis was de Fransman Antoine de Ville. Hij was namelijk de eerste van wie bekend is dat hij als eerste individu een bergtop wist te bereiken. Vanaf het eind van de 18de eeuw groeide de belangstelling voor alpinisme.

Houdt u ook van bergbeklimmen? Wist u dat je u er zelfs uw beroep van kunt maken? In Nederland is er een speciale opleiding tot International Mountain Leader, oftewel internationale berggids. Alpinisten beroeps begeleiden mensen over de hele wereld bij tochten naar de top.

Alpinisten beroeps: sneeuwvelden, gletsjers

Overal waar bergen zijn, worden ze beklommen. Als beroeps alpinist krijgt u daarom met hele verschillende omstandigheden te maken. Omdat het op grotere hoogte kouder is, zal een alpinist vaak met sneeuw of ijs te maken krijgen. Als er veel sneeuw ligt, worden er meestal sneeuwschoenen gebruikt.

Als de sneeuw hard bevroren is, worden er slijgijzers en pickels gebruikt. Een pickel is een soort bijl die je vast kan zetten in de sneeuw. Het zorgt ervoor dat u iets stevigs heeft om u aan vast te houden, waardoor u niet uitglijdt. Stijgijzers zijn van metaal en hebben scherpe punten. U maakt ze onder uw schoenen vast om grip te hebben. Ook bij gletsers worden stijgijzers en pickels gebruikt. In gletsjers zitten soms grote scheuren die niet altijd zichtbaar zijn. Sneeuw kan over de gletsjer heen een fragiele brug vormen. Op gletsjers wordt vaak met een touw gewerkt om ongelukken te voorkomen.

Alpinisten beroeps: rotsen

Als u steile rotsen beklimt, zit u vast met een touw aan een gordel. U draagt speciale klimschoenen en een helm. In klimhallen kunt u een beetje oefenen om rots te klimmen. In een klimhal is het echter wel anders. Een rots is van een heel ander materiaal dan een klimwand. De routes die u met rotsklimmen doet, zijn meestal langer en complexer. De grepen zijn veel gevarieerder en kunnen soms ruw en scherp zijn. In België zijn er verschillende plekken waar je rots kunt klimmen. In Duitsland zijn er ook verschillende rotsen dichtbij de Nederlandse grens zoals in Sauerland en in de Eiffel.

Alpinisten beroeps: materiaal

Voor alpinisme is het belangrijk om alleen materiaal van de beste kwaliteit te gebruiken. Uw leven kan er namelijk vanaf hangen. Bij de Riggerwinkel zijn we zeer deskundig op het gebied van klimmateriaal. Als u vragen hebt kunnen wij je advies geven. Onze producten zijn te bestellen via de website, maar na een telefonische afspraak is het ook mogelijk om in de Riggerwinkel zelf te kijken. Op deze manier kan je het materiaal passen en voelen.
Focus keyword: alpinisten beroeps, 5x gebruikt, 455 woordendoes fluoxetine cause insomniafluoxetine ati fluoxetine 60 mg capsulesfluoxetine online cheap prozac and pregnancy side effectsfluoxetine definition fluoxetine normal dosage