Klimmateriaal

Of het professioneel of recreatief is, kan zich een situatie voordoen waarbij er geklommen moet worden. Bergbeklimmen is bijvoorbeeld een interessante en uitdagende, maar ook riskante sport. Daarom is het noodzakelijk om goed klimmateriaal aan te schaffen.

De verschillende soorten klimmateriaal

Een goede klimuitrusting bestaat uit verschillende componenten. U heeft allereerst een goede gordel nodig. Daarbij kunt u uit drie soorten kiezen: een valgordel, een zitgordel of een combigordel. Daarnaast heeft u uiteraard ook een helm nodig om uw hoofd te beschermen. Verder zijn ook lijnen belangrijk. Deze bestaan in twee soorten: dynamische en statische lijnen. Het grote verschil tussen de twee soorten is dat dynamische lijnen rekbaarder zijn dan statische lijnen.

Zelfs de beste klimmer grijpt wel eens mis en valt. Om te voorkomen dat een misberekening of kleine fout fataal eindigt, is het noodzakelijk om goede valdempers/absorbers aan te schaffen.

Daarnaast zijn carabinners onmisbaar voor een goede klimuitrusting. We kunnen u twee verschillende soorten aanbieden: carabinners van staal en carabinners van licht materiaal. Stalen carabinners zijn iets sterker, maar ook iets zwaarder.

Om na het klimmen gemakkelijk en veilig te kunnen afdalen, kan het heel handig zijn om over een afdaler te beschikken. Afdalers bestaan in verschillende soorten met hun eigen voor- en nadelen.

Verder kan het voorkomen dat u behoefte heeft aan klein klimmateriaal, waaronder messen, lampen, haken enzovoort. Omdat u deze materialen vaak snel nodig heeft, is het belangrijk dat ze makkelijk te bereiken zijn maar ook veilig opgeborgen blijven. Daarom bieden wij u verschillende tassen aan, om het klimmen te vergemakkelijken.

Het bovenstaande is slechts een kleine selectie van al het klimmateriaal dat beschikbaar is.

Klimmateriaal bij De Hoogwerker

U kunt uw klimmateriaal aanschaffen bij de online webshop van De Hoogwerker: De Riggerwinkel. Wij werken op basis van telefonische afspraken, zodat u naar wens langs kunt komen om al het klimmateriaal te passen en te voelen. Materialen kunnen ook per post opgestuurd worden. Als u wilt, kunnen we ook contact opnemen om alles even door te spreken, dan maken we de bestelling samen rond. Ook kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.