Cursus werken op hoogte

Werken op hoogte is noodzakelijk maar riskant werk. Op enorme hoogtes kan een kleine misstap of een foute inschatting leiden tot een potentieel dodelijk ongeluk. Veiligheid is dus bij werken op hoogte nog belangrijker dan bij andere branches. Een werknemer kan niet geheel veilig te werk gaan tenzij hij daarin is opgeleid. Daarom biedt De Hoogwerker een cursus werken op hoogte aan, zodat u en/of uw werknemers veilig en efficiënt te werk kunnen.

De cursus: Werken op hoogte van De Hoogwerker

De cursus werken op hoogte van De Hoogwerker is een cursus die een hele dag duurt. Deze cursus is geschikt voor iedereen die op grote hoogtes werkt of gaat werken en daarbij verplicht gebruik moet maken van veiligheidsgordels en/of ander klimmateriaal. U leert tijdens deze cursus zowel de theorie als de praktijk van veilig werken op hoogte.

Tijdens de lessen van de cursus werken op hoogte leert u onder andere alles over valgevaar en valbeveiliging, goede positionering, beschermingsmiddelen zoals klim- en valgordels en het hijsen en takelen met onder andere katrollen. Het is dus een uitgebreide en complete cursus werken op hoogte.

Aan het einde van de dag vinden een theorie-examen en een praktijkexamen plaats. Als u beiden met goed gevolg kunt volbrengen, dan ontvangt u een certificaat met een geldigheidsduur van vier jaar. De cursus kost exclusief BTW €260,- per persoon, maar er zijn kortingen voor grotere groepen. Deze prijs is inclusief de koffie en lunch, het theorieboek digitaal op usb stick, het gebruik van de klimmaterialen en de kosten van het certificaat.

De cursus Werken op hoogte voor de telecombranche

Binnen de telecombranche werken sommige zaken anders dan bij andere branches waarbij men op hoogte moet werken. Daarom bieden wij een gespecialiseerde cursus werken op hoogte voor de telecombranche, waarbij met deze verschillen rekening wordt gehouden.

Wilt u een goede cursus werken op hoogte voor uzelf of uw werknemers regelen, dan moet u dus bij De Hoogwerker zijn. Wilt u meer informatie over deze en andere cursussen, of wilt u zich voor een van deze cursussen inschrijven, dan kunt u contact met ons opnemen.