Opleidingen voor in de Telecombranche

In de telecombranche is het vaak belangrijk dat u goed en veilig op hoogte leert werken. Alleen kan dit in de telecombranche even net wat anders lopen dan bij de meeste andere vormen van op hoogte werken. Daarom biedt De Hoogwerker op het gebied van werken op grote hoogtes een gespecialiseerde opleiding telecom aan.

De opleidingen voor in de  telecombranche van De Hoogwerker

Bij De Hoogwerker bestaat de opleiding telecom uit twee cursussen, speciaal ontwikkeld voor telecombedrijven. Beide cursussen zijn afgestemd op specifieke werksituaties die werknemers in de telecombranche tegen kunnen komen.

De cursus veilig werken op hoogte

De eerste cursus in de telecomopleidingen  is veilig werken op hoogte. Op grote hoogtes werken kan namelijk erg riskant zijn, en een groot ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje. Daarom is een goede cursus veiligheid belangrijk. Daarbij worden verschillende onderwerpen aangesneden waaronder valgevaar, valbeveiliging, positionering, klimgordels, valgordels, hijsen, takelen, katrollen en permanente laddersystemen. De cursist is na afloop bekend met diverse klim- en valbeveiligingsmaterialen, in staat een val- en/of werkgordel aan te trekken en kan veilig klimmen in een mastconstructie. Aan het eind van de dag wordt een theorie- en praktijkexamen afgenomen. Bij goed gevolg ontvangt de deelnemer een certificaat met een geldigheidsduur van vier jaar.

De cursus redden uit telecommasten

Ook als u veilig werkt, kan er in de telecombranche wel eens wat mis gaan. Omdat de telecommasten vaak afgezonderd worden opgezet (bijvoorbeeld in weiden, bossen of heides), moet het redden van een collega zelfstandig aangepakt kunnen worden. Allereerst moet u ervoor kunnen zorgen dat een ambulance, onlangs de afgelegen positie van de telecommast, op de juiste plek terecht komt. Vervolgdes moet men het slachter naar beneden brengen zodat de hulp diensten erbij kunnen. Daarnaast moet het slachtoffer ondersteund worden tot de ambulance op locatie is en, zo nodig, moet er EHBO gegeven worden. Al deze vaardigheden en meer worden besproken in de cursus redden uit telecommasten. Dit certificaat is 1 jaar geldig en dient ieder jaar herhaald te worden

Met een of meerdere telecomopleidingen bij De Hoogwerker is een werknemer dus op alles voorbereid. Hij leert niet alleen veilig werken, maar ook wat hij voor zijn collega’s kan betekenen als er toch iets fout gaat. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met De Hoogwerker.