Cursus klimmen

Klimmen is een kunst op zich. Veel mensen klimmen graag als hobby, maar er zijn ook mensen die voor hun beroep op grote hoogtes verschillende taken moeten uitvoeren. Voor deze mensen is veiligheid van enorm belang. Een ongeluk schuilt immers in een klein hoekje, en op grote hoogte kan dit mogelijk fatale gevolgen hebben. Daarom biedt De Hoogwerker een cursus klimmen aan, waarbij de cursisten wordt geleerd hoe ze veilig en effectief op grote hoogtes kunnen werken.

De cursus klimmen bij De Hoogwerker

De cursus klimmen van De Hoogwerker is geschikt voor iedereen die op hoogte gaat werken en daarbij verplicht is een valgordel te dragen. Tijdens deze cursus, die bestaat uit theorie- en praktijklessen, leren de cursisten verschillende vaardigheden aan. Onder deze vaardigheden vallen onder andere kennis van valgevaar, valbeveiliging, positionering, klimgordels, valgordels, hijsen, takelen, katrollen en permanente laddersystemen.

Bij deze cursus klimmen worden zowel de theorie al de praktijk van het veilig klimmen behandeld. Op dezelfde dag vinden ook een theorie-examen en een praktijkexamen plaats.

De cursus redden op hoogte

Bij de cursus klimmen leert u zelf veilig op grote hoogtes werken. Wilt u echter ook een collega veilig kunnen helpen als er iets mis gaat, dan moet u de cursus redden op hoogte volgen. Deze cursus wordt vaak gezien als een vervolg of aanvulling op de cursus klimmen.
De cursus is bedoeld voor iedereen die werkt of gaat werken op hoogte en, in geval van nood, mee wil werken aan reddingswerkzaamheden. De cursist is na afloop in staat een redding op drie verschillende manieren uit te voeren.

De cursus redden op hoogte is in opzet niet enorm verschillend van de cursus klimmen. Ook deze cursus bestaat uit een onderdeel theorie en een onderdeel praktijk. In beide onderdelen moet u examen doen om vervolgens een certificaat te ontvangen.

Als u dus goed en veilig wilt leren klimmen, moet u bij De Hoogwerker zijn. U leert daar niet alleen op uw eigen veiligheid te letten, maar ook om uw collega’s te helpen als er toch iets mis gaat. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.