Opleidingen

Als u zelf werkzaamheden op hoogte uit wilt voeren, of dit door uw personeel wilt laten doen, is het verstandig om u eens te verdiepen in een van de opleidingen die hiervoor te volgen zijn. In sommige branches is het voor personeel, dat op hoogte werkt, zelfs wettelijk verplicht om een certificaat te hebben. De Hoogwerker biedt een aantal eendaagse opleidingen voor verschillende werkzaamheden op hoogte. Ook geven we het extra voordeel dat u, met een geldig certificaat op zak, 10% korting krijgt in onze webshop. De eendaagse cursussen kosten, afhankelijk van de grootte van de groep, tussen de €270 en €310 per persoon.

Veilig werken op hoogte

Deze cursus is voor iedereen die op hoogte gaat werken en daarbij verplicht is om een valgordel te dragen. Op zowel theorie- als praktijkniveau leert u om te gaan met factoren als valgevaar, valbeveiliging, gordels, katrollen en permanente laddersystemen. De dag wordt beëindigd met een examen. Wie dat goed aflegt krijgt een certificaat dat twee jaar geldig is. Van alle opleidingen die we bieden is dit de basis.

Redden op hoogte

Dit is een aanvulling op de cursus “Veilig werken op hoogte”, voor iedereen die op hoogte een personenredding moet of wil kunnen uitvoeren. Hiervoor leert u gedurende de dag meerdere manieren. Aan het einde van de dag volgt een examen, en bij voldoende resultaat krijgt u een certificaat voor “Redden op hoogte”. Dit certificaat is een jaar geldig. Omdat de opleidingen op elkaar aansluiten wordt ook uw certificaat voor “Veilig werken op hoogte” met een jaar verlengd.

Werken aan lijnen.

Met deze cursus leert u werken aan lijnen. Eigenlijk abseilen of ropeaccess. Deze cursus duurt 4 dagen. Hierna kunt u zelfstandig met iemand anders abseilend werk verrichten.

Dit is geen irata opleiding.

 

Andere opleidingen

De Hoogwerker biedt ook andere opleidingen. Bijvoorbeeld een cursus noodevacuatie. Deze cursus duurt een halve dag en is geschikt voor iedereen, die op hoogte werkt en zich met behulp van lijnen moet kunnen evacueren. Bijvoorbeeld kraanmachinisten, steigerbouwers en schilders.
Voor mensen die met een hoogwerker moeten werken bieden we ook een cursus om dit op een veilige manier te kunnen doen.
U kunt bij ons altijd terecht voor verdere vragen, betreffende onze opleidingen.