Klimgordels

Goed klimmateriaal is belangrijk. De uitrusting van een klimmer is immers wat het verschil maakt tussen leven en dood, soms letterlijk. Het is daarom goed om in kwalitatief hoogwaardige klimgordels en ander klimmateriaal te investeren. Gelukkig kunt u deze vinden bij de webshop van De Hoogwerker: De Riggerwinkel.

De klimgordels van De Riggerwinkel

Bij de Riggerwinkel hebben we drie soorten klimgordels in de aanbieding: valgordels, zitgordels en combigordels. Al deze gordels hebben hun eigen voordelen.

De zitgordels

De zitgordels zijn  uniek in hun minimalistische design. Zitgordels zijn ontworpen met werkpositionering in gedachten. Ze houden u op hoogte veilig, maar ze houden uw handen wel vrij om mee te werken. Het kenmerkende aan een zitgordel zijn de inbindpunten op de buik (ventraal) en de heupen (lateraal). Het nadeel is het feit dat er soms een valrisico kan, in die gevallen kan het nodig zijn om uw zitgordel te combineren met een valbeveiliging.

De valgordels

Daarnaast zijn er nog de valgordels. Deze gordels zijn het beste voor situaties waarin u niet alleen op grote hoogtes moet werken, maar wanneer er ook valgevaar is. Deze klimgordels houden u niet alleen op uw plek, maar dempen ook uw val. Het anti-valsysteem in de klimgordels absorbeert de energie die bij een val vrijkomt, waardoor de impact van de val op uw lichaam wordt beperkt. Valgordels hebben twee inbindpunten, op de rug (dorsaal) en op de borst (dersaal).

De combigordels

Een combigordel combineert, zoals de naam al impliceert, de effecten van de twee andere klimgordels: de zitgordel en de valgordel. Het effect hiervan is dat u niet alleen klimgordels krijgt die u goed op uw plek houden, maar daarbij ook nog een systeem krijgt waarbij uw val gebroken wordt, mocht er toch iets mis gaan. U krijgt dus het beste van twee werelden.

Er is dus genoeg keuze op het gebied van klimgordels bij De Riggerwinkel. Weet u niet zeker welke klimgordels het beste bij u passen of heeft u nog andere vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies en meer informatie.