Of u nu professioneel voor uw werk moet klimmen of het graag recreatief doet, veilig klimmateriaal is voor iedere klimmer een must. Veilig klimmateriaal kan immers het verschil maken tussen een klein foutje en een fataal ongeluk. Gelukkig kunt u meerdere vormen van veilig klimmateriaal aanschaffen bij De Riggerwinkel, de online webshop van De Hoogwerker.

Continue reading

hoogwerker

Het is niet eenvoudig om in veiligheid te werken, als het werk op grote hoogte uitgevoerd wordt. Hiervoor is de hoogwerker uitgevonden. Alle toestellen die bedoeld zijn om veilig aan hoog gelegen locaties te kunnen werken worden Hoogwerker soorten genoemd. Hoogwerker soorten worden veel gebruikt in de industrie en de bouw. De brandweer maakt er ook veel gebruik van, maar maakt een verschil tussen een hoogwerker en een autoladder. Een autoladder wordt in de volksmond een ladderwagen genoemd. Het is een brandweervoertuig met een uitschuifbare ladder. Een hoogwerker bij de brandweer heeft een hydraulische arm, waaraan het eind een bak of platform zit.

Continue reading

evacuatie

Op het nieuws gaat het regelmatig over evacuaties. Bij een evacuatie vertrekt een groep mensen uit een gevaarlijk gebied en gaat naar een gebied waar het veiliger is. Evacuaties vinden plaats als er sprake is van grote natuurrampen, aanvallen door militairen of terroristen, bommen, brand, industriële ongelukken, verkeersongevallen of een epidemie. U hoeft zich geen zorgen te maken. De laatste grote evacuatie in Nederland was in 1995. Onze overheid doet er alles aan om rampen tegen te gaan.

Continue reading

zonnepanelen veilig monteren

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor zonnepanelen. Er zijn veel verschillende zonnepanelen beschikbaar. Vaak worden zonnepanelen voor u gemonteerd door uw gekozen bedrijf. Het is echter goedkoper als u het zelf doet. Kosten zijn van belang maar uw eigen veiligheid nog veel belangrijker. Een vitale vraag is: hoe kunt u zonnepanelen veilig monteren?

Continue reading

De term ‘rigger’ is Engels. Het komt van ‘rigging’, wat een verzameling is van alles dat ervoor zorgt dat een zeilboot vooruit gaat als het waait. Een rigger gebruikte vroeger touwen om de zeilen te hanteren, maar ook om goederen in en van het schip te hijsen. Tegenwoordig heet degene een rigger, wat ons helpt bij het laden en het lossen van vrachtwagens, treinwagons en ander materieel. Er zijn speciale opleidingen waarmee u wordt opgeleid tot dit beroep. 

Continue reading

Nederland is een vlak land, zonder mogelijkheid om echte bergen te beklimmen. Toch is bergbeklimmen voor veel Nederlanders een hobby. Het wordt ook wel alpinisme genoemd. De eerste alpinist in de geschiedenis was de Fransman Antoine de Ville. Hij was namelijk de eerste van wie bekend is dat hij als eerste individu een bergtop wist te bereiken. Vanaf het eind van de 18de eeuw groeide de belangstelling voor alpinisme.

Continue reading

  • 1
  • 2