Industrieel klimmen

Er zijn fantastische foto’s van de constructie van het Empire State Building uit de jaren 30. Mannen lopen op een dunne stalen balk met een duizelingwekkende afgrond op de achtergrond. Als ze even hun evenwicht zouden verliezen, is er geen kans dat ze het overleven. Dit is natuurlijk in de Verenigde Staten en niet in Nederland. Dat betekent echter niet dat het in die tijd in ons land veilig was om in de bouw te werken.

Gelukkig heeft de overheid de regels, wat betreft veiligheid, flink verscherpt. Ook de techniek heeft niet stilgestaan. Er zijn klimmaterialen ontwikkeld, waarmee u veilig in de hoogte kunt werken. Een nieuwe manier van klimmen wordt rope acces of ook wel industrieel klimmen genoemd. Door deze techniek kunt u gemakkelijker op moeilijk bereikbare plaatsen komen.

Industrieel klimmen: wat is het?

Industrieel klimmen gebeurt met behulp van touwen. In de bouw wordt er veel gebruik gemaakt van steigers en hoogwerkers. Dit kost echter vaak erg veel geld. Industrieel klimmen is meestal veel goedkoper. Eerst was de overheid van mening dat industrieel klimmen erg risicovol was. Sindsdien is de overheid gelukkig van mening veranderd. Er moet echter nog altijd bij een klus worden aangegeven waarom rope access meer voordeel heeft dan bijvoorbeeld een steiger.

Industrieel klimmen bij De Hoogwerker

De Hoogwerker is een bedrijf, dat uit een team van ervaren klimspecialisten bestaat. Wij voeren allerlei diensten uit door gebruik te maken van industrieel klimmen. Bij ons gaat veiligheid voor alles. Voordat de klimmers de lucht in gaan, wordt er eerst een taak risico analyse gemaakt. Op deze manier wordt voorkomen dat we voor onaangename verassingen komen te staan.

Elke werknemer van de Hoogwerker heeft een opleiding gehad van IRATA (Industrial Rope Access Trade Association). Er zijn drie verschillende niveaus waarop de opleiding gegeven wordt. De klimmers van De Hoogwerker hebben minimaal niveau 1 maar meestal niveau 2. Er is altijd iemand met een niveau 3 diploma die toezicht houdt. Onze medewerkers hebben dus veel kennis en vaardigheid op gebied van rope access.

Heeft u een klus die op grote hoogte geklaard moet worden? De Hoogwerker heeft de juiste mensen in dienst om elke klus ver boven de grond tot een goed einde te kunnen brengen.