Valbeveiliging

Goede valbeveiliging is cruciaal om veilig te kunnen werken op hoogte. De Arbowet stelt, dat vanaf een werkhoogte van 2,50 meter specifieke maatregelen nodig zijn om valgevaar te voorkomen. Omdat een val van deze hoogte ernstige gevolgen kan hebben, bent u hier zelf ook bij gebaat. Persoonlijke valbeveiliging is nodig op het moment dat collectieve voorzieningen niet afdoende zijn. De laatste zijn bijvoorbeeld vaste balustrades, leuningen en trappen, of tijdelijke steigers of dakrandbeveiliging.

Persoonlijke valbeveiliging

Een goede persoonlijke valbeveiliging is noodzakelijk als collectieve valbeveiliging onvoldoende is. Deze middelen minimaliseren het risico op vallen van hoogte. Als u toch valt, minimaliseren ze het risico op een te grote schok door het abrupte breken van uw val. Ook minimaliseren ze het risico op het afknellen van de bloedsomloop in uw ledematen. Toch moet u ook mét persoonlijke valbeveiliging uw ledematen blijven bewegen, en uzelf optrekken aan uw vallijn. Hiermee verlaagt u namelijk de druk op de benen, en bevordert u uw bloedsomloop.

Eisen persoonlijke valbeveiliging

De Arbowet stelt een aantal eisen aan persoonlijke valbeveiliging. Deze moet uit drie onderdelen bestaan:

– een stevig, vast bevestigingspunt voor de beveiligingskabel
– een harnas, dat u via de beveiligingskabel met het bevestigingspunt verbindt
– een valdemper of valstopapparaat

Assortiment van onze webshop

De Riggerwinkel (de webshop van De Hoogwerker) heeft een ruim aanbod van persoonlijke valbeveiliging en andere klimmaterialen. Onder andere van de merken Pretzl, Climbing Technology, Singing Rock, Ekman Safety en Lanex.
Wij hebben altijd een geruime voorraad, en als uw gewenste artikel in ons voorrad mocht ontbreken, zijn de levertijden kort. Wij kunnen u goed adviseren, omdat het merendeel van de producten ook door De Hoogwerker zelf worden gebruikt. Ook als u uw eigen set samen wilt stellen adviseert De Hoogwerker u daar graag over.

Na telefonische afspraak is het ook mogelijk om in de winkel langs te komen, om verschillende producten te passen en uit te proberen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.