Voor klimmers van alle soorten is goed klimmateriaal van levensbelang. Of u nou recreatief klimmer bent of veel op grote hoogte werkt en repareert, u wilt klimmateriaal dat veilig en betrouwbaar is. Op zo’n grote ongeluk zit een mogelijk fataal ongeluk al in een klein hoekje. Een van de materialen die u nodig heeft om veilig te klimmen is de carabinner. Bij De Riggerwinkel kunt u deze kopen.

Over De Riggerwinkel

De Riggerwinkel is een webshop die wordt beheerd door De Hoogwerker. Ze specialiseren zich dus ook in de verkoop en het verhuren van klim- en valbeveiligingsmateriaal. Omdat het een webshop is, vinden de activiteiten van De Riggerwinkel vooral online plaats. Desondanks kunt u ook in de winkel komen kijken, als u daar de voorkeur aan geeft. Wij hebben geen vaste openingstijden, u kunt telefonisch een afspraak maken en dan openen wij de winkel voor u. U kunt dan in alle gemak onze materialen bekijken en er aan voelen.

Carabinners bij De Riggerwinkel

Bij De Riggerwinkel kunt u verschillende soorten klim- en valbeveiliging kopen. Hiervan zijn onze carabinners slechts één voorbeeld.

Carabinners, ook wel bekend als festonhaken of karabijnhaken, zijn peervormige haken met een scharnierend deel dat de haak geheel afsluit. Ze zijn daardoor geschikt om snel verbindingen te maken. U hoeft dus niet lang te rommelen als u een stevige verbinding wilt maken. Voor bergbeklimmers en werkers op hoogte zijn er zelfs speciale uitvoeringen die voorzien zijn van een blokkeermechanisme, zodat ze niet zomaar open gaan.

CT d steel twist

 

Bij De Riggerwinkel hebben wij twee soorten carabinners: carabinners van staal en carabinners van licht metaal. De stalen carabinners zijn relatief zwaar, maar kunnen ook een zware last verdragen. De carabinners van licht metaal zijn daarentegen lichter, maar ook zwakker. Voor zware lasten zijn stalen carabinners dus het handigst, voor minder zware lasten kunt u het best gebruik maken van lichtmetalen carabinners.

Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wilt u advies over welk soort carabinners het best bij u en uw activiteiten passen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.